11 November 2020

Dekoloniseer onze campussen: studenten verenigen zich tegen onderdrukking (13 – 15 november)

Door: Palestinian Campaign for the Academic and Cultural Boycott of Israel (PACBI) and wider BDS movement

Doe mee aan de discussie met studenten en academici die zich organiseren tegen de Israelische apartheid en tegen privatisering, de klimaatramp, racisme, seksisme en militarisering van campussen.

Dit jaar heeft wereldwijd ongekende problemen met zich meegebracht, nu een ongelijke wereld worstelt met een wereldwijde pandemie. De pandemie heeft diepe scheidslijnen blootgelegd die zijn gebouwd op eeuwen van structurele onderdrukking van racisme, kolonialisme, neoliberaal kapitalisme, patriarchaat en klimaatrampen.

Studenten van over de hele wereld lopen voorop bij het bedenken van een andere en rechtvaardiger wereld, maar ook bij het realiseren ervan. In de afgelopen decennia hebben ze gewerkt aan bewustmaking over de Israelische apartheid en hebben ze campagnes geleid voor een academische en culturele boycot van Israel. Studenten wereldwijd hebben ook vorm gegeven aan de strijd tegen privatisering van het onderwijs, tegen hetero-patriarchaat en plundering van ons milieu. In de strijd van studenten zien we de echte betekenis van intersectionaliteit en echt internationalisme.

We nodigen je uit om met ons mee te doen aan een driedaagse conferentie om na te denken over de voortdurende strijd van studenten en problemen bij het organiseren. ‘Onze campussen dekoloniseren: studenten verenigen zich tegen onderdrukking’ wordt van 13 tot 15 november georganiseerd door de Palestijnse Campagne voor Academische en Culturele Boycot van Israel en de bredere BDS-beweging. Doe mee aan de discussie met studenten en academici die zich organiseren tegen de Israelische apartheid en tegen privatisering, klimaatrampen, racisme, seksisme en militarisering van campussen.

Meld je hier aan

13 november: Israelische apartheid op de campus uitdagen

11:00 uur EST, 13:00 uur Chili, 16:00 uur VK, 17:00 uur MET, 18:00 uur Kaapstad en Palestina

Dr. Rafeef Ziadah is een Palestijnse academicus, dichteres en activiste. Zij zal het panel introduceren en modereren.

Drashti Brahmbhatt organiseerde met de Brown Divest-campagne een oproep aan de Brown University om te desinvesteren in bedrijven die medeplichtig waren aan de apartheid en bezetting van Israel. Ze volgt nu een master in stedelijk en sociaal beleid aan de Columbia University.

Jeremy Phillips was voorzitter van het Palestine Solidarity Forum aan de Universiteit van Kaapstad en was betrokken bij de campagne voor een boycot van medeplichtige Israelische academische instellingen. Hij is nu een postdoctorale student aan de Universiteit van Fort Hare.

Anwar N. is een Palestijns-Italiaanse studente en activiste. Ze maakt deel uit van de studentengroep Progetto Palestina aan de Universiteit van Turijn die de academische boycot van medeplichtige Israelische universiteiten promoot.

Camila Mattar Hazbun is een advocate met een diploma in mensenrechten aan de Universidad Austral de Chile. Ze is een derde generatie Palestijnse geboren in Valdivia, Chili en is actief in de Arab Youth for Palestine of Valdivia en BDS Chile.

14 november: Onderwijs niet te koop: bestrijding van racisme en kapitalisme

12:00 uur EST, 14:00 uur Chili, 17:00 uur VK, 18:00 uur CET, 19:00 uur Kaapstad en Palestina

Nick Estes is universitair docent bij de afdeling American Studies van de Universiteit van New Mexico en medeoprichter van The Red Nation. Hij zal het panel introduceren en modereren.

Ajamu Amiri Dillahunt is een activist en PhD-student aan de Michigan State University.

Shaeera Kalla is voormalig SRC-president aan Wits University en mede-organisator van Fees Must Fall.

Maria Santiago is een studente aan de Universidad Complutense de Madrid en organisator van de Apartheid Free Zone-campagne.

Linda Tabar is professor aan de Birzeit University en auteur van het komende boek “Palestine, Memory, Decolonization: Native Encounters with Modernity and Imaginaries of Liberation.”

15 november: Demilitariseer onze campussen: beëindiging van repressie op universiteiten

10.00 uur Bogota en EST, 15.00 uur VK, 16.00 uur MET, 17.00 uur Palestina, 20.30 uur Delhi

Dima Khalidi is de oprichtster en directrice van Palestine Legal. Zij zal de sessie introduceren en modereren.

Dhiraj K Nite is universitair docent, School of Liberal Studies, Ambedkar University, Delhi (India) en voorzitter van de Ambedkar University Faculty Association

Helberth Choachi is een leraar en coördinator voor een diploma in het onderwijs met nadruk op mensenrechten, Faculteit Educatie, Nationale Pedagogische Universiteit, Bogotá, Colombia

Aseel Hussain is een activist in het Idea Factory-initiatief van Birzeit University

Natasha Ion is coördinator campagnes en bewegingsopbouw bij People & Planet

BDS Nederland op Twitter