2 August 2014

Demonstreer zondag mee: Stop de aanval op Gaza! Palestina vrij!

Het staakt-het-vuren was slechts een paar minuten oud toen de eerste rookpluimen alweer boven Gaza verschenen. Sinds het begin van de Israëlische aanval zijn er inmiddels 1464 Palestijnen omgekomen, waarvan het grootste deel burgers. Ondertussen wringt de Israëlische regering zich in allerlei bochten om de aanval te legitimeren en de verantwoordelijkheid neer te leggen bij Hamas. Daarbij wordt ook gebruikt van desinformatie en leugens om verwarring te zaaien.

Maar de feiten spreken voor zich. Het geweld in Gaza is begonnen met de aanval van Israël. Het Israëlische leger bezet fysiek een groot deel van de Gazastrook. Door zich terug te trekken kan Israël het geweld beëindigen. De aanvallen van ziekenhuizen, ambulances en VN-opvangcentra heeft niets met het ‘recht op zelfverdediging’ te maken. De bevolking van Gaza is het slachtoffer van een agressieve oorlogspolitiek die geen enkele steun verdient.

De Israëlische aanval op Gaza wordt mede mogelijk gemaakt door de politieke steun van de Nederlandse regering. Daarom moet we doorgaan met drukzetten op de Nederlandse regering om hun steun in te trekken. De afgelopen weken zijn er tienduizenden mensen de straat op gegaan in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag om hun woede over de Israëlische aanval op Gaza te uiten en om zich uit te spreken tegen de Nederlandse medeplichtigheid.

Komende zondag wordt er opnieuw gedemonstreerd in Amsterdam. De demonstratie begint om 15:00 op het Museumplein. Komt allen en neem zoveel mogelijk anderen mee. Stop de aanval op Gaza! Palestina vrij!

Bron: socialisme.nu

BDS Nederland op Twitter