13 September 2021

E-mail nu de voorzitter van de Algemene Vergadering van de VN en de secretaris-generaal van de VN en eis #UNInvestigateApartheid!

Door: BDS National Committee

Kom nu in actie door VN-functionarissen te e-mailen en te eisen dat de VN de Israëlische apartheid onderzoekt en een onmiddellijk #militairembargo oplegt.

De 76e zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties begint op 14 september en vertegenwoordigers van regeringen van over de hele wereld komen bijeen op het VN-hoofdkwartier in New York voor #UNGA76.

Decennia van verzet ter plaatse en internationale solidariteit, in combinatie met maatregelen van de Verenigde Naties, hielpen de apartheid in Zuid-Afrika in de vuilnisbak van de geschiedenis te gooien.

Van haar kant heeft de VN een speciaal VN-comité en -centrum opgericht om de apartheid te helpen uitroeien. Het legde ook een militair embargo op en riep alle staten op om de militaire, economische, culturele en diplomatieke betrekkingen met apartheid Zuid-Afrika te beëindigen.

Het is al heel lang tijd voor de VN om hetzelfde te doen met apartheid Israël. Kom nu in actie en eis dat de Algemene Vergadering van de VN oproept: #UNInvestigateApartheid!

Stuur een e-mail naar de Algemene Vergadering van de VN en eis: #UNInvestigateApartheid!

Klik hier om een mail te sturen

BDS Nederland op Twitter