16 July 2021

FC Barcelona gecanceld! Zet druk op Atlético Madrid en Inter Milan om niet te spelen in apartheid Israël

Actie Alert!

FC Barcelona stelde de voorwaarde dat de wedstrijd niet zou worden gespeeld in Jeruzalem. Beitar weigerde en bevestigde daarmee dat dit echt om politiek ging. De wedstrijd tegen Barcelona zit erop. Laten we er nu bij Atlético Madrid en Inter Milan op aandringen hun wedstrijd af te gelasten!

De match is off! De “vriendschappelijke” wedstrijd tussen FC Barcelona en de racistische Israëlische club Beitar Jerusalem gaat niet door!

FC Barcelona stelde de voorwaarde dat de wedstrijd niet zou worden gespeeld in Jeruzalem, waar Israëls geleidelijke etnische zuivering van inheemse Palestijnse gemeenschappen voortduurt.

Beitar Jeruzalem weigerde. Het bleek dat het eigenlijk alleen om politiek ging en het versterken van Israëls illegale aanspraak op soevereiniteit over Jeruzalem.

FC Barcelona heeft Israëls sportwashing uit de eerste hand ervaren.

Des te meer reden waarom FC Barcelona nu al zijn sportwash evenementen in apartheid Israël moet annuleren , inclusief Barça The Exhibition en de Clásico “vredes” -wedstrijd.

Tweet: Bedankt @FCBarcelona voor het luisteren naar Palestijnse teams en het weigeren van Israëls sportwassing en illegale claims op Jeruzalem.</p> <p>Maar de Israëlische apartheid is niet beperkt tot Jeruzalem.</p> <p>Annuleer Barça The Tentoonstelling & Clásico "vrede" wedstrijd in apartheid Tel Aviv. pic.twitter.com/VHTruPE7vF Bedank FC Barcelona en dring er bij de club op aan om alle sportwash evenementen in apartheid Israël te annuleren.

Twee andere teams, Atlético Madrid en Inter Milan hebben op 8 augustus een “vriendschappelijke” wedstrijd gepland in apartheid Israël.

De druk werkte op Barcelona. We kunnen deze wedstrijd ook stoppen.

Meer dan 200 Palestijnse sportteams schreven naar de Europese clubs, waaronder Balata FC, wiens veelbelovende jonge speler, de 16-jarige Said Odeh , begin mei werd neergeschoten en gedood door Israëlische soldaten.

Nu is het jouw beurt om actie te ondernemen:

1. E-mail Atlético Madrid en Inter Milaan

Klik de button hieronder om een ​​bericht te sturen naar de directie, spelers en coaches van de clubs. Ze moeten van ons horen.

e-mail Atlético Madrid en Inter Milaan 

2. Onderneem actie op sociale media om de spelers te bereiken

Tweet: In mei doodden Israëlische soldaten de Palestijnse voetballer Said Odeh, 16 jaar oud.</p> <p>Ik sluit me aan bij zijn team, Balata FC, en 200 andere Palestijnse teams die er bij @atleti en @Inter op aandringen om de "vriendschappelijke" wedstrijd in de apartheid te annuleren Israël. #NothingFriendly</p> <p>https://bit.ly/3Bf4SZ9 pic.twitter.com/VM5k9GnXX7 Tweet naar spelers van Atlético Madrid en Inter Milan

 Delen op Facebook

 Deel op Instagram

De wedstrijd Atlético Madrid en Inter Milan wordt georganiseerd door een Canadese Israëlische miljardair die nauw samenwerkt met de Israëlische regering om sport te gebruiken om de Israëlische apartheid te verbergen.

Dit is sportwashing. Onderneem nu actie om het te stoppen!

BDS Nederland op Twitter