2 October 2013

Gavan Kelly (Addameer) spreekt over Palestijnse gevangenen

Persbericht

Gavan Kelly van Addameer Prisoner Support & Human Rights Association (Jeruzalem) bezoekt Nederland op 3 en 4 oktober. Gavan Kelly is Advocacy Coordinator van Addameer. Hij is in Nederland om de problematiek van de Palestijnse gevangenen te bespreken.

Bijna 5000 Palestijnen worden gevangen gehouden in Israel, waaronder minderjarigen en volksvertegenwoordigers. Veel gevangenen worden voor onbepaalde tijd vastgehouden onder een systeem van “Administratieve detentie”  zonder vorm van proces, en niet zelden op grond van geheime informatie. De omstandigheden van hun gevangenschap zijn zeer slecht te noemen.

Gesprek met de Tweede Kamer

Gavan Kelly zal op donderdag 3 oktober van 17 – 18 uur spreken met de Tweede Kamer Commissie Buitenlandse Zaken over de problematiek van de Palestijnse gevangen.

Publieksbijeenkomsten in Den Haag en Amsterdam

Op 3 oktober vanaf 19.30 spreekt Gavan Kelly tijdens een publieksbijeenkomst georganiseerd in het Institute of Social Studies, Kortenaerkade 12 in Den Haag over de Palestijnse gevangenen. Medespreker is Shawan Jabarin, directeur van mensenrechtenorganisatie Al Haq uit Palestina. Ook de rol van G4S, een bedrijf dat o.a. Israelische gevangenissen beveiligt,  zal ter sprake komen. Harry van Bommel (lid Tweede Kamer) zal spreken over de rol van de Nederlandse politiek. De bijeenkomst wordt georganiseerd door SCHOLAS,  het Nederlands Palestina Komitee en het Diensten en OnderzoekCentrum Palestina . Voor meer informatie zie http://www.palestina-komitee.nl/agenda/858

Op 4 oktober 16 – 18 uur spreekt Gavan Kelly aan de Universiteit van Amsterdam op uitnodiging van ASA International Law,  Oudemanhuispoort 4-6, zaal  C2.17. De bijeenkomst wordt georganiseerd door ASA International Law samen met het Nederlands Palestina Komitee, zie ook http://www.asainternationallaw.nl/category/events/

Het Nederlands Palestina Komitee coördineert het bezoek van de heer Kelly.
Informatie:
S.Zimmermann
06 109 365 05
[email protected]

BDS Nederland op Twitter