27 October 2013

GroenLinks beëindigt het contract met G4S

Het partijbestuur van GroenLinks heeft het contract met G4S voor beveiliging van het landelijk partijbureau in Utrecht opgezegd. Onder andere door leden van de Midden Oosten Werkgroep, een adviserende groep binnen de partij, was opgemerkt dat samenwerking met dit beveiligingsbedrijf niet met de beginselen en politieke opstelling te rijmen is.

G4S profiteert reeds lang van de bezetting door Israel van Palestina door leveren van apparatuur en menskracht aan wegblokkades en nederzettingen en wordt ook ingezet in gevangenissen in Israel, waar Palestijnen wederrechtelijk worden opgesloten en gemarteld.
Toen het partijbestuur door docP van documentatie was voorzien heeft men de conclusie snel getrokken: ‘Met zo’n bedrijf willen wij geen zaken doen’.

De samenwerking met G4S bleek ontstaan toen de Utrechtse firma die het pand beveiligde door G4S was opgekocht. De Midden. Oosten Werkgroep gaat door met het binnen de partij aan de orde stellen van BDS als middel om bedrijven die met Israel samenwerken onder druk te zetten.’

BDS Nederland op Twitter