30 October 2020

Help ons om 10.000 toezeggingen te bereiken om AXA te boycotten

Minder dan een maand geleden lanceerden actievoerders een oproep om AXA te boycotten. Al 6.400 individuen en 300+ organisaties hebben toegezegd AXA te boycotten, en veel mensen hebben hun AXA-verzekeringspolissen opgezegd.

Elke dag versterkt Israel zijn apartheidsregime over het Palestijnse volk – neemt meer Palestijns land in beslag, vernietigt meer huizen, versterkt zijn wrede belegering van Palestijnen in de Gazastrook en zet Palestijnen die protesteren gevangen.

Medeplichtige bedrijven zoals de Franse verzekeringsgigant AXA spelen een sleutelrol bij het mogelijk maken van Israëlische onderdrukking.

Samen kunnen we een einde maken aan dit schaamteloze winstbejag van de Israelische apartheid. AXA investeert $ 7 miljoen in drie Israelische banken die illegale Israelische nederzettingen in het bezette Palestijnse en Syrische grondgebied (Golanhoogten) financieren door middel van hypotheken aan kolonisten en financiele diensten voor de bouw van nederzettingen.

Minder dan een maand geleden lanceerden actievoerders een oproep om AXA te boycotten totdat het zijn hulp aan de Israëlische apartheid beëindigt. Nu al hebben 6.400 personen en 300+ organisaties toegezegd AXA te boycotten, en veel mensen hebben hun AXA-verzekeringspolissen opgezegd. We zijn dicht bij het bereiken van ons eerste doel van 10.000 toezeggingen voor boycots. We vragen ook organisaties die gebruik maken van verzekeringen om geen gebruik te maken van de diensten van AXA.

Als je dat nog niet hebt gedaan, beloof dan nu om AXA te boycotten

De drie Israelische banken waarin AXA investeert – Bank Leumi, Israeli Discount Bank en Mizrahi Tefahot Bank – worden genoemd in de VN-database van bedrijven die betrokken zijn bij de illegale nederzettingen van Israel.

Tweets:

Help us spread widely our pledge to boycott AXA 

Israel steelt Palestijns land en vernietigt Palestijnse huizen en gemeenschappen om zijn nederzettingen te bouwen. Zonder de internationale medeplichtigheid van bedrijven als AXA zouden deze illegale projecten het daglicht niet zien.

Tell AXA to protect lives, not endanger them 

Veel organisaties en groepen zoals Viva Salud, Globalize Solidarity, Sabeel-Kairos UK en de Benedictine University hebben al de belofte ondertekend om AXA te boycotten.

Share Sabeel-Kairos UK’s endorsement of the pledge 

BDS Nederland op Twitter