12 September 2022

Het Palestijnse BDS National Committee staat achter de 6


Het Palestijnse BDS Nationaal Comité (BNC) staat achter de 6

Het Palestijnse BDS Nationaal Comité (BNC) veroordeelt fel de aanval door apartheid Israël op 6 Palestijnse mensenrechten- en ontwikkelingsorganisaties en de sluiting van hun kantoren. Wij #StandWithThe6.

Deze laatste repressie, bedoeld om degenen die verantwoordelijkheid zoeken voor Israëlische misdaden het zwijgen op te leggen, vindt plaats tegen de achtergrond van toenemend en systematisch Israëlisch geweld tegen inheemse Palestijnen. Slechts enkele weken geleden vermoordde Israël 47+ Palestijnen, waaronder 17 kinderen, in Gaza.

Het vervolgen van mensenrechtenverdedigers is een van de onmenselijke daden van apartheid in het internationaal recht. De propagandaclaims van Israël tegen de zeven organisaties zijn ongegrond bevonden door de EU, mensenrechtendeskundigen van de VN en vooraanstaande mensenrechtenorganisaties, waaronder Amnesty International en Human Rights Watch.

De invallen leggen opnieuw de criminele straffeloosheid van Israël bloot, waarbij de VS en Europa verantwoordelijk zijn voor het verergeren daarvan.

Stilte is medeplichtigheid. Zinvolle actie moet #OntmantelApartheid. #UNinvestigateApartheid en #Militair Embargo nu!

BDS Nederland op Twitter