20 May 2021

Woedend over de misdaden tegen Palestijnen door Apartheid Israel? Hier zijn 5 dingen die jij kunt doen.

Bericht van het Palestijnse BDS National Committee

In veel landen zijn regeringen en bedrijven zeer medeplichtig aan Israëls decennia-oude regime van militaire bezetting, vestigings-kolonialisme en apartheid, net zoals ze medeplichtig waren aan het apartheidsregime in Zuid-Afrika. Israël kan dit onderdrukkingsregime alleen overeind houden met internationale medeplichtigheid.

Hier zijn de 5 meest effectieve dingen die JIJ kunt doen om deze medeplichtigheid aan te vechten en de Palestijnse strijd voor vrijheid, gerechtigheid en gelijkheid te steunen:

  • Werk samen met progressieve netwerken om het parlement en de regering onder druk te zetten om (a) alle samenwerking en handel op het gebied van militaire veiligheid (militaire financiering in het geval van de VS) met apartheid Israël en vergelijkbare criminele onderdrukkingsregimes wereldwijd te beëindigen, (b) alle goederen/diensten van bedrijven te verbieden die opereren in de illegale koloniale nederzettingen van Israël; en (c) een VN-onderzoek naar de Israëlische apartheid eisen.
  • Mobiliseer druk in je dorp/stad, vakbond, vereniging, kerk, sociaal netwerk, studentenbestuur /-vakbond, gemeenteraad, cultureel centrum of andere organisatie om het tot Apartheid Free Zone (AFZ) te verklaren, en beëindig alle relaties met apartheid Israël en bedrijven die medeplichtig zijn aan het systeem van onderdrukking.
  • Boycot producten/diensten van Israëlische en internationale bedrijven en banken die medeplichtig zijn aan Israëlische oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid, of mobiliseer institutionele druk daartegen. Dit omvat alle Israëlische banken (Leumi, Hapoalim, etc.) en grote multinationals zoals: Elbit Systems, HP, G4S / Allied Universal, AXA, CAF, PUMA, Caterpillar, General Mills / Pillsbury, Hyundai Heavy Industries, JCB, Volvo, Barclays Bank, Alstom, Motorola Solutions en CEMEX.
  • Schrap alle academische, culturele, sportieve en toeristische activiteiten in Israël of die worden ondersteund/gesponsord door Israël (of zijn lobbygroepen en medeplichtige instellingen).
  • Sluit je aan bij een BDS-campagne of een strategische Palestijnse solidariteitsgroep bij je in de buurt om collectief en effectief op te treden.

Kanaliseer je woede en mobiliseer om apartheid en alle vormen van racisme en onderdrukking te ontmantelen.

 

Doneren

 

BDS Nederland op Twitter