26 June 2024

Hind Rajab: vermoord met 355 kogels

Op 29 januari dit jaar werden de zesjarige Hind Rajab, haar nicht Layan en vijf andere familieleden vermoord door de Israëlische bezettingsmacht in Gaza.

Zesjarige Hind Rajab in senior kleuterschool toga met sjerp

Hind Rajab in senior kleuterschool toga

Een Israëlische tank schoot op korte afstand 355 kogels af op de zwarte Fiat waarin de Palestijnse familie zat. Mogelijk is er ook nog een militaire Caterpillar bulldozer over ze heen gereden. De bezetter heeft ook twee Palestijnse verplegers vermoord die met hun ambulance gestuurd waren om de inzittenden van de auto te redden. Een Israëlische tank vuurde een zeer explosieve 120mm Amerikaanse granaat op de ambulance af. Dit bewijs spreekt Israëlische claims dat hun troepen die dag niet in de buurt waren, direct tegen.

Het onderzoek is afkomstig van Forensic Architecture, Al Jazeera’s Fault Lines en NGO Earshot. De tank moet op 13 tot 23 meter afstand hebben gestaan en de kogelinslagen komen overeen met die van een M4 geweer op een Merkava tank. De richting van de kogelgaten geeft ook aan dat de schutter prima kan hebben gezien dat er mensen in de auto zaten. Voor de zoveelste keer is duidelijk dat Israël liegt. IL (de afkorting voor Israël) staat dan ook voor Israël Liegt.

BDS Nederland op Twitter