11 March 2015

Israelische Apartheid en Internationaal recht: Bijeenkomsten in Leiden, Groningen en Amsterdam

 

Persbericht

 

Israelische Apartheid en Internationaal Recht

The crime of Apartheid as defined under International Law; its relevance or non-relevance to the State of Israel and the Occupied Territories

 

Drie bijeenkomsten in Leiden, Amsterdam en Groningen

Op 16, 17 en 18 maart vinden bij drie universiteiten bijeenkomsten plaats over Israëlische apartheid en Internationaal recht.

Sprekers:

Michael Deas, mensenrechtenactivist, en coördinator van de campagne voor Boycot, Desinvesteren en Sancties (BDS) in Europa

Dina Zbidat, Palestijnse staatsburger van Israel, afgestudeerd sociale wetenschappen aan de Hebreeuwse Universiteit

De Israëlische bezetting van Palestijns grondgebied en de systematische discriminatie van Palestijnse staatsburgers van Israël, staan op gespannen voet met internationaal recht en de rechten van de mens. Wereldwijd roept dit protesten op en komen mensen in het geweer tegen bezetting en apartheidspolitiek; en voor het recht op terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen.

Wat zijn die schendingen van het recht? Wat kan er tegen worden gedaan? Welke resultaten worden al bereikt? En wat is de rol van de academische wereld zowel bij het in stand houden van het onrecht; als bij de bestrijding er van?

De bijeenkomsten in Leiden en Groningen worden georganiseerd door het Nederlands Palestina Komitee (NPK) en het Diensten en Onderzoek Centrum Palestina (docP), in samenwerking met studentengroepen aldaar. Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina (SRP) organiseren de bijeenkomst bij de VU. Entree is gratis. De voertaal is Engels.

Leiden:

Ma. 16/3/15 van  19.30 tot 22.00 uur

LUMC Collegezaal 5

Albinusdreef 2 (Naast Leiden CS noordzijde)

Amsterdam:

Di. 17/3/15 van 18.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 18.00 uur)

VU

Boelelaan, Hoofdgebouw (zaal HG11A33)

Groningen:

Wo. 18/03/15

19:30 – 22:00 (inloop v.a. 19:00)

Harmoniegebouw (zaalnr. 1314.0026)

Oude Kijk in ‘t Jatstraat 26

Meer informatie: www.docp.nlwww.palestina-komitee.nlwww.bdsmovement.net

BDS Nederland op Twitter