9 May 2017

Laatste landelijke winkelinspectie: Doe mee in jouw woonplaats!

De docP winkelinspecties hebben een korte maar roemruchte geschiedenis. In mei en juni vorig jaar waren ze onderwerp van kamerdebatten over de herkomstvermelding van nederzettingproducten. De SGP eiste zelfs een verbod op BDS. We kunnen dus spreken van een mooi succes. Ook al omdat minister Koenders duidelijk maakte: nederzettingproducten komen niet uit Israel en moeten op het herkomstetiket “nederzettingproduct” vermelden.

Binnekort willen we voor de laatste maal een landelijke winkelinspectie uitvoeren en daarbij hebben we jullie nodig. We willen weer in veel steden aan het werk: Amsterdam, Rotterdam,Utrecht, Leeuwarden, Enschede, Haarlem, Den Bosch, Nijmegen, den Haag, Maastricht, Groningen, Assen.

In al die steden hebben we lokale teams, maar die zijn nog niet allemaal op sterkte. Je hebt minimaal 6 mensen nodig voor een inspectieteam.

Het is belangrijk dat deze afsluitende inspectie een succes wordt. Kom dus helpen! Dan kunnen we vaststellen of de handel zich iets van de minister heeft aangetrokken of niet. Voor informatie en aanmelden kun je mailen naar [email protected]

Waarom stoppen we met de inspecties?

We hebben een nieuwe actie ontwikkeld, een soort “inspectie-light”. Die kan met 2 personen worden uitgevoerd en is veel makkelijker te doen. Die kunnen we dus veel vaker uitvoeren. Daarvoor hebben we nieuw materiaal gemaakt: hesjes, stickers, tasjes en flyers. Na de zomer gaan we die over het land uitrollen.

We zoeken trouwens mensen om dat te coördineren voor hun regio. Zo’n regiocoordinator zorgt dat de materialen bij de activiste terecht komt, geeft een korte instructie en zoekt nieuw activisten. We hebben al iemand voor de 3 noordelijke provincies. Voor de rest van het land zoeken we nog. Belangstelling? Ook hiervoor kun je je melden bij [email protected]

BDS Nederland op Twitter