9 September 2022

Mobiliseer nu voor #UNGA77. Onderneem deze 5 acties en eis #UNinvestigateApartheid

Oproep van het Palestijnse BDS National Committee

We hebben je hulp nodig om ervoor te zorgen dat de UNGA (United Nations General Assembly) reageert op de Palestijnse eis voor vrijheid, gerechtigheid en gelijkheid!

Op 13 september begint in New York de 77e zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, met vertegenwoordigers van regeringen van over de hele wereld. Dit is onze kans om ervoor te zorgen dat ze gehoor geven aan de wereldwijde oproep voor een door de VN geleid onderzoek naar de Israëlische apartheid.

Decennia van verzet ter plaatse en internationale solidariteit, gekoppeld aan maatregelen van de VN, hebben de apartheid in Zuid-Afrika naar de vuilnisbak van de geschiedenis verwezen. De VN legden onder meer een militair embargo op en riepen alle staten op om de militaire, economische, culturele en diplomatieke betrekkingen met het apartheidsregime van Zuid-Afrika te beëindigen.

Decennia lang hebben het Palestijnse maatschappelijk middenveld en solidariteitsgroepen het koloniale regime van Israël aan de kaak gesteld als apartheid tegen het hele inheemse Palestijnse volk. Vandaag de dag maken Amnesty International, Human Rights Watch, B’Tselem en honderden instellingen en prominente personen deel uit van de wereldwijde consensus dat Israël schuldig is aan de misdaad tegen de menselijkheid van apartheid.

Palestijnen verzetten zich tegen een voortdurende Nakba van etnische zuivering, landdiefstal en bloedbaden. Nog vorige maand, tijdens het driedaagse bombardement op Gaza, heeft apartheid Israël 49+ Palestijnen vermoord, waaronder 18 kinderen.

Betekenisvolle solidariteit kan #EndIsraeliApartheid helpen.

Dit is wat je kunt doen:

  1. Doe mee met onze Twitterstorm in de uren voor de openingssessie van #UNGA77 tussen 19.00 uur en 21.00 uur op maandag 12 september. Gebruik de vooraf voorbereide Tweets en afbeeldingen , of deel je eigen bericht waarin wordt opgeroepen tot #UNinvestigateApartheid en #MilitaryEmbargo.

  2. Sluit je aan bij onze Global Day of Action op maandag 19 september. Neem contact op met je plaatselijke Palestijnse Solidariteitsgroep voor details over directe acties in jouw regio. Onderteken onze E-Action en stuur een e-mail naar de voorzitter van de AVVN en de secretaris-generaal van de VN, waarin we #UNinvestigateApartheid eisen.

  3. Gebruik de voorbeeldbrief die je hier vindt om politici te schrijven en te eisen dat zij optreden om ervoor te zorgen dat UNGA77 zich uitspreekt en actie onderneemt tegen de Israëlische apartheid.

  4. Als gewetensvolle burgers die een wereld willen zonder racisme, onderdrukking en apartheid, help met het creëren/ondersteunen van Apartheid Vrije Zones in de lokale bedrijven in jouw regio, in culturele verenigingen of in activistische groepen waarin je deelneemt, of help waar van toepassing Apartheid Vrije Kerken te creëren .

Ons moment Zuid-Afrika nadert, help ons geschiedenis te schrijven, jouw steun kan #EndIsraeliApartheid helpen!

BDS Nederland op Twitter