20 February 2018

Motie Kamerlid Karabulut vrijlating Ahed Tamimi

20 – 02 De motie komt woensdag aan de orde. DocP schreef andere partijen aan.

Het Tweede kamerlid Sadat Karabulut van de SP heeft samen met Groen Links en PvdA een motie ingediend waarin wordt opgeroepen tot vrijlating van Ahed Tamimi. DocP heeft dezer dagen aan andere democratische partijen – CDA, CU, VVD, CDA, Denk, PvdD en 50 Plus – een brief gestuurd waarin wordt gevraagd om voor de motie te stemmen. Hieronder de tekst van de brief.

“Geachte CDA (etc.) Kamerleden,

Op 19 december werd AHED TAMIMI, een 16-jarig meisje uit het dorp Nabi Saleh in Palestina ’s nachts gearresteerd en naar Israel ontvoerd.

Toen zij hoorde dat haar neef door de Israelische bezettingsmacht in zijn kaak geschoten was had zij met blote handen een Israelische soldaat van haar erf proberen te slaan.

De soldaat had niets te zoeken op haar erf, en Ahed Tamimi had het recht op verzet, waar ze moedig gebruik van maakte.

Inmiddels heeft zij 12 aanklachten tegen zich gekregen en zou ze veroordeeld kunnen worden tot 14 jaar gevangenisstraf.

Er is wereldwijde actie voor de vrijlating van Ahed Tamimi. Een Avaaz petitie voor Aheds vrijlating heeft nu bijna 2 miljoen ondertekenaars. Ruim 1000 Nederlanders hebben emails naar de Tweede Kamer gestuurd. Overal zijn demonstraties en solidariteitsacties. En Ahed is maar één van de Palestijnse kinderen in israelische gevangenschap!

Het gevangen nemen van Palestijnse kinderen, het overbrengen naar Israëlische gevangenissen, het vasthouden zonder aanklacht of proces, en hun slechte behandeling in gevangenschap zijn in strijd met het Internationaal recht en de verdragen voor de Universele Rechten van de Mens en de Rechten van het Kind.

CDA Kamerleden, steun motie 1821 voor vrijlating van Ahed Tamimi en alle Palestijnse kindgevangenen!”

De redactie

BDS Nederland op Twitter