24 July 2014

Nederlandse kinderen protesteren tegen doden Palestijnse leeftijdsgenoten

Nederlandse kinderen hebben deelgenomen aan een protestfilm tegen de voortgaande Israëlische praktijken van het bombarderen van Palestijnse burgers; kinderen in het bijzonder. In een korte video van o.a. filmmaker Abdelkarim El-Fassi vertellen acht Nederlandse kinderen het verhaal van acht – door Israël gedode – Palestijnse kinderen.

Oorlog, bommen, terreur. De video vertelt exact waar de kinderen op dat moment waren. Sommigen zaten achter Facebook, terwijl anderen in hun slaap of tijdens het kijken van een WK-wedstrijd werden overvallen door geweld waar geen enkel onschuldig persoon aan mag worden blootgesteld.Vanaf het jaar 2000 wordt om de drie dagen een Palestijns kind vermoord door toedoen van Israëlisch geweld. Een verschrikkelijk en confronterend cijfer. De laatste dagen, tijdens het grondoffensief in ‘openluchtgevangenis’ Gaza, is dit gemiddelde alleen nog maar gestegen.

 

I am no longer here, do you care? is een bewustwordingscampagne om het onrecht in Palestina dichter bij huis te brengen. Dat is nodig, want het buitenproportionele optreden van Israël, dat vele internationale en mensenrechten schendt, wordt maar niet veroordeeld. Is het leven van een Palestijns kind minder waard? De recente Israëlische aanvallen op Gaza hebben inmiddels meer dan 160 onschuldige kinderen gedood, en de teller loopt door. Zulk een mensonwaardig beleid moet zo snel mogelijk stoppen.

Daarom start El-Fassi deze campagne waarin vooral de onschuld van inmiddels honderden overleden Palestijnse kinderen naar voren moet komen. El-Fassi maakte al eerder een video om het onrecht in Palestina aan de kaak te stellen. In 2012 ging een video over Mahmoud Sarsak viraal, een Palestijnse voetballer die meer dan 200 dagen in hongerstaking ging omdat hij zonder proces werd opgesloten in een Israëlische gevangenis. Vanwege de internationale druk werd hij uiteindelijk vrijgelaten. #DoYouCare


BDS Nederland op Twitter