6 February 2023

People against Apartheid

#UnitedAgainstRacism

Oproep voor de Israëlische Apartheidsweek 2023: 13-27 maart 2023

 De Israeli Apartheid Week (IAW) is een gelegenheid om wereldwijd solidariteit vanaf de basis te mobiliseren met de Palestijnse strijd voor vrijheid, waardigheid en rechtvaardigheid. Tijdens IAW vergroten we het bewustzijn over Israëlische apartheid en bouwen we strategische BDS-campagnes ter ondersteuning van de Palestijnse strijd om een einde te maken aan Israëls brute systeem van apartheid, vestigingskolonialisme en etnische zuivering.

IAW biedt een kans om onze netwerken over koloniale muren en grenzen heen te laten groeien en de solidariteit met het Palestijnse volk te versterken. Het is ook een kans om de Palestijnse bevrijdingsstrijd verder te verbinden met de strijd voor wereldwijde gerechtigheid tegen racisme en alle vormen van discriminatie en onderdrukking. Apartheid Israël heeft technologieën en methodologieën voor gewelddadige onderdrukking ontwikkeld, waaronder wapens, spyware en illegale militaire doctrines, deze op Palestijnen getest en vervolgens geëxporteerd naar racistische extreemrechtse regeringen, dictaturen en criminele regimes over de hele wereld.

Israëls greenwashing, agriwashing, pinkwashing, sportswashing en techwashing van zijn meedogenloze misdaden tegen inheemse Palestijnen hebben wereldwijd ook verschillende despotische regimes geïnspireerd.

Met begrip voor de intrinsieke verbondenheid van onze strijd en geïnspireerd door de groeiende internationale erkenning dat Israël de misdaad tegen de menselijkheid van apartheid begaat, roepen we mensen over de hele wereld op, waaronder studenten, academici, kunstenaars, arbeiders, kerken en bewegingen voor sociale, raciale, gender- en klimaatrechtvaardigheid om deel te nemen aan IAW 2023 onder de slogan People Against Apartheid. Laten we samen van IAW 2023 een wereldwijde mobilisatie maken van grassroot-inspanningen om de Palestijnse anti-apartheidsbeweging en strategische BDS-campagnes te versterken.

Het afgelopen jaar heeft het Israëlische apartheidsregime zijn systeem van segregatie, fragmentatie en controle geïntensiveerd om zijn systeem van koloniale onderdrukking door kolonisten en overheersing van Palestijnse levens en land in stand te houden. We zijn getuige geweest van de moord op een verbijsterend aantal Palestijnen door de Israëlische bezettingsmacht, waaronder meer dan 30 kinderen, en van gerichte buitengerechtelijke executies, zoals die van de beroemde journaliste Shireen Abu Akleh. Israëls beleid van etnische zuivering is geïntensiveerd, samen met gedwongen uitzettingen en willekeurige gewelddaden gepleegd door illegale kolonisten die worden beschermd door de bezettingstroepen.

Het volksverzet gaat door met de standvastigheid die het Palestijnse leven kenmerkt, en met de kracht en de vastberadenheid die nodig zijn om de strijd voort te zetten, van Masafer Yatta tot Jenin en Gaza, van Sheikh Jarrah tot Yafa tot Al-Naqab en in ballingschap.

Door de Palestijnse strijd te steunen, kunnen we nadenken over de discriminatie en vormen van onrechtvaardigheid waarmee onze eigen gemeenschappen en samenlevingen te maken hebben, en onze vastberadenheid vergroten voor een rechtvaardige wereld zonder racisme, zonder koloniale muren, zonder straffeloosheid van bedrijven.

Doe mee in de strijd om apartheid en alle vormen van racisme te ontmantelen!

Doe mee aan IAW 2023!

Alle activiteiten van de Israëlische Apartheidweek moeten voldoen aan de principes van geweldloosheid en antiracisme van de BDS-beweging. Elke activiteit die dit niet doet, kan niet worden geaccepteerd als onderdeel van IAW.

Plan en organiseer lokale, regionale of nationale IAW-evenementen, dien jouw evenementen in voor publicatie op onze komende wereldwijde IAW-kalender en blijf op de hoogte voor updates en meer gedetailleerde programma’s.

De Internationale Coördinatiecommissie, IAW 2023

[email protected]

BDS Nederland op Twitter