3 April 2014

Persbericht: Aandacht voor de bezetting van Palestina bij RUN4FREEDOM

Het Breed Platform Palestina BPP zal bij de manifestatie Run4freedom aanstaande vrijdag aandacht vragen voor de bezetting die nu al bijna 50 jaar duurt en elk jaar verschrikkelijker wordt: de Israelische bezetting van Palestina.

Onder het motto “herdenken is niet vrijblijvend” zullen flyers worden uitgedeeld onder het publiek en spandoeken worden getoond. Ook zullen enkele lopers van het BPP deelnemen aan de vrijheidsloop, die langs een aantal plekken gaat die gerelateerd zijn aan vrijheid.

Deze loop wil onder de aandacht brengen dat vrijheid voor velen niet vanzelfsprekend is. Dat geldt wel in bijzondere mate voor de 5 miljoen Palestijnen die onder een meedogenloze bezetting leven die erop is gericht hen te verdrijven van hun geboortegrond.

Wij zijn destijds na 5 jaar bevrijd door vrije naties, maar nu zijn wij zelf een vrije natie en laten de Palestijnen al 47 jaar lijden onder de Israelische bezettings- en kolonisatiepolitiek. De herdenking van onze eigen bevrijding is een goed moment om erop te wijzen dat wij nu een taak hebben in het beëindigen van deze bezetting.

BDS Nederland op Twitter