19 November 2013

Petitie: Nee tegen Veolia in Zuid-Nederland

De zuidelijke provincies Noord-Brabant en Limburg zijn doende hun openbaar busvervoer openbaar aan te besteden. Een van de gegadigden is de multinational Veolia. Tegen dat bedrijf loopt echter een internationale boycot.

Veolia is doelwit van protesten vanwege zijn rol in de Israelische bezetting en kolonisatie van de Palestijnse Westoever inclusief Oost-Jeruzalem. Het bedrijf heeft er belangen in het vervoer tussen Israël en de illegale nederzettingen in bezet gebied, en in de afvalverwerking ten bate van de nederzettingen. Vanwege deze misdragingen hebben wereldwijd talloze steden (oa. Londen en St. Louis), regio’s en instellingen Veolia de deur gewezen. In Nederland gebeurde dit door onder andere de stadsregio’s Utrecht en Den Haag.

Nu probeert Veolia voet aan de grond te krijgen in de zuidelijke provincies. Als Veolia zou worden gecontracteerd worden de burgers daar straks vervoerd door een bedrijf dat zich ernstig misdraagt op het gebied van de mensenrechten. Dat mag niet gebeuren. Onze boodschap luidt: Nee tegen Veolia in Zuid-Nederland. Door deze petitie te tekenen help je die eis over te brengen aan de provinciebesturen van Noord-Brabant en Limburg.

Klik hier om naar de petitie te gaan.

BDS Nederland op Twitter