29 August 2020

Puma versus de feiten: Puma’s rechtvaardiging voor steun aan Israelische apartheid weerlegd

In plaats van zich te houden aan hun zelfverklaarde toewijding aan de mensenrechten en alle activiteiten in illegale Israelische nederzettingen te beëindigen, heeft Puma herhaaldelijk geprobeerd afstand te nemen of hun acties te rechtvaardigen.

Palestijnse sportclubs hebben opgeroepen tot een boycot van Puma vanwege de sponsoring van de Israelische voetbalbond, waartoe ook teams in illegale Israelische nederzettingen op gestolen Palestijns land behoren.

Puma heeft herhaaldelijk geprobeerd afstand te nemen of zijn daden te rechtvaardigen, in plaats van zich te houden aan zijn zelfverklaarde toewijding aan de mensenrechten en alle activiteiten in illegale Israelische nederzettingen te beëindigen.

Hieronder Puma’s talking points weerlegd, feit voor feit.

Puma versus feiten #1

Puma zegt dat zijn enige zorg de kracht van sport is “om mensen bij elkaar te brengen.”

Feit: Puma sponsort de Israelische voetbalbond, waar teams uit illegale Israelische nederzettingen bij zitten die Palestijnse families uit elkaar scheuren.

 

Puma versus feiten #2

Puma zegt dat het geen “politieke richting … of regeringen” ondersteunt.

Feit: door de Israelische voetbalbond te sponsoren, die herhaaldelijk het ter verantwoording roepen van nederzettingsteams in @FIFA heeft geblokkeerd, helpt @Puma de voortgaande militaire bezetting en apartheidsregime van Israel wit te wassen.

Puma versus feiten #3

Puma claimt een “toewijding aan universele gelijkheid”.

Feit: @Puma is de sponsor van de Israel Football Association. De IFA omvat teams in illegale Israelische nederzettingen die Palestijnse families uit hun huizen dwingen. Puma steunt de Israelische apartheid, de antithese van gelijkheid.

 

Puma versus feiten #4

Puma zegt dat het “de kans verwelkomt om iedereen te helpen bij het sporten”.

Feit: @ Puma’s sponsoring van de Israeische voetbalbond wast Israels aanvallen op Palestijnse sporten weg, waaronder het bombarderen van stadions en het arresteren, verminken en doden van Palestijnse atleten.

 

Puma versus Feiten #5:

Puma zegt dat #BoycottPuma “hun leven zuur maakt”.

Feit: OK, @Puma dat klopt.

De grootste universiteit van Maleisië, Chester FC en Luton Town FC lieten Puma vallen. Forest Green Rovers zal niet tekenen bij Puma.

Steun de oproep van meer dan 200 Palestijnse teams: https://bdsmovement.net/boycott-puma

bron: bdsmovement.net

 

BDS Nederland op Twitter