19 November 2015

Roep de VN op hun contracten met G4S op te zeggen!

Palestijnse groepen en solidariteitsnetwerken wereldwijd voeren campagne om te zorgen dat de VN een eind maken aan hun contracten met G4S, het particuliere beveiligingsbedrijf dat Israël helpt met het runnen van gevangenissen waar Palestijnse politieke gevangen worden vastgehouden zonder proces en worden gemarteld.

Alleen al in oktober arresteerde Israël meer dan 1000 Palestijnen om zo het Palestijnse volksverzet te onderdrukken. Velen daarvan worden vastgehouden in Israëlische gevangenissen waarbij G4S betrokken is. Door G4S in te huren voor beveiligingsdiensten voor $22m per jaar, negeert de VN de rol die G4S speelt bij de Israëlische onderdrukking van Palestijnen.

Palestijnse organisaties waaronder Addameer, Palestijnse Raad van Mensenrechtenorganisaties, het Nationale BDS Comité en meer dan 200 groepen wereldwijd schreven de VN om te zeggen dat hun relatie met G4S niet strookt met het beleid en de principes van de VN.

Tot nu toe is er geen antwoord ontvangen op die brief. Nu is het tijd om de druk op de VN op te voeren.  Op 29 november is het de door de VN uitgeroepen Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse Volk. Op die dag en een paar dagen eromheen mobiliseren groepen in Jordanië, New York en verspreid in Europa zich voor acties bij de VN-kantoren om de VN te laten zien dat er een groeiende weerstand is tegen hun relatie met G4S.

Kom ook in actie:

Stuur een brief naar het VN kantoor in Geneve:

UNOG

Palais des Nations,

1211 Geneva 10, Switzerland

 

of benader hen via social media:

Twitter: @UNGeneva

Facebook: UN Geneva

Gebruik op social media de hashtag #UNdropG4S

Voor meer informatie ga naar samidoun.net

of bekijk de facebook event pagina

BDS Nederland op Twitter