7 November 2018

12 december, Amsterdam de lezing: Israeli Politics Decoded

Lezing en presentatie in het Engels door de vooraanstaande journalist David Sheen die al 10 jaar vanuit Israel bericht.

Wanneer: 12 december 2018

Waar:

1. Crea, van 13.30 tot 16.00 uur, Nieuwe Achtergracht 170 Amsterdam, toegang gratis, zie https://www.crea.nl/

2. de Balie, van 19.30 tot 22.00 uur, Kleine Gartmanplantsoen 10 Amsterdam, tickets online of aan de kassa bij de Balie, zie https://www.debalie.nl/home/

Met volledige steun van de regering Trump nemen Nethanyahu’s politieke maatregelen gericht tegen de oorspronkelijke Palestijnse bevolking snel toe: o.a. Gaza, uitbreiding van nederzettingen, Jeruzalem, de natie staat wet en de status van de vluchtelingen. Een onderzoek naar apartheid in Israël, gericht tegen de Palestijnse meerderheid van de bevolking in het land dat Israël controleert, is dan ook aan de orde.
Een analyse van 10 jaar beleid onder Netanyahu is de basis voor zijn racistische politiek die extreem rechts in Europa en de VS inmiddels omarmen en willen kopiëren. En wat voor invloed heeft zijn politiek op de Joodse bevolking in Israël? Kunnen mensen met geweten de opkomst van het racistische rechts helpen terug te dringen, zowel in Israël/Palestina als in de rest van de wereld? Een onthullende analyse van de staat Israël * Palestina onder Trump & Netanyahu, van de Israëlische journalist David Sheen, zie www. davidsheen.com en @davidsheen.

David Sheen, geboren in Canada, is een onafhankelijke journalist en filmmaker bekend van zijn verhelderende verslaggeving en analyses ter plaatse van de dagelijkse gebeurtenissen in Israël en Palestina. Voor een hele reeks van lokale, regionale en internationale media. Hij richt zich daarbij primair op raciale spanningen en religieus extremisme, en de afgelopen jaren geeft hij ook lezingen over deze onderwerpen op vele universiteiten in de VS en inmiddels ook voor zes parlementen in Europa. In 2017 heeft de Ierse mensenrechten organisatie Front Line Defenders David tot Huma Right Defender uitgeroepen vanwege zijn publicaties. Voor meer informatie over David Sheen zie zijn website http://www.davidsheen.com/ en zijn tweets op @davidsheen.

De lezing wordt gegeven in het Engels en de toegangsprijs bij de Balie is inclusief een consumptie na afloop van de lezing.

BDS Nederland op Twitter