25 July 2015

Sluit je aan bij Cycling4Gaza!

Cycling4Gaza is onderweg naar Den Haag. Zondagmiddag worden de 50 fietsers in de residentie verwacht. DocP roept iedereen op daarbij aanwezig te zijn.   Alternatief: sluit je in Gouda aan en fiets mee naar Den Haag.

Vrijdagochtend is in Alkmaar Cycling4Gaza van start gegaan. Een kleine 50 deelnemers fietst via Naarden en Utrecht naar Den Haag. Hun doel: fondsen werven voor de behandeling van getraumatiseerde kinderen in de Palestijnse Gazastrook, en de aandacht vestigen op de structurele misdaden van Israël tegen Gaza. Eerder deze week schreven we hierover.

Fietsers met een missie

Unicef schat dat 373.000 Palestijnse kinderen in Gaza ernstig getraumatiseerd zijn. Bedenk even wat dat betekent in een samenleving van 1,8 miljoen, die achter hekken is opgepropt op een oppervlakte van dik tweemaal Texel, en die in zes jaar tijd drie vernietigende militaire campagnes te verwerken kreeg. Een jaar na de laatste Israëlisch destructie is Gaza een ruïne. Van de toegezegde internationale hulp aan Gaza is niets terecht gekomen.

In een geïsoleerde samenleving waaraan de meest basale voorzieningen ontbreken, betalen kinderen de hoogste prijs. Cycling4Gaza zet zich voor die kinderen in. Waar de internationale gemeenschap het laat afweten, slagen 50 fietsers er in daadwerkelijk hulp te bieden. Dankzij hen wordt in Gaza een professioneel hulpproject van het Palestine Children’s Relief Fund gerealiseerd.

Cycling4Gaza zet zich niet alleen in voor de slachtoffers, maar agendeert ook de misdaden die aan hun lot ten grondslag liggen. Om die reden is de eindstreep van de driedaagse fietstocht getrokken voor de deur van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Precies een maand geleden werd Israël hier door de Palestijnen aangeklaagd op grond van onder meer oorlogsmisdaden en Apartheid. De fietsers zijn hier aan het juiste adres.

Sluit je aan bij Cycling4Gaza

Zondag worden de renners rond 16.00 uur in Den Haag verwacht. DocP roept iedereen op daarbij aanwezig te zijn – als eerbetoon aan de fietsende helden, en ter ondersteuning van hun doelstellingen. Hun aankomst zal bovendien beeldbepalend zijn voor hun missie: heeft Gaza de ‘hearts and minds’ veroverd, of laat het iedereen koud? Onze aanwezigheid bij hun aankomst doet ertoe: we tonen de wereld dat de doelen van Cycling4Gaza breed gedragen worden – urgente hulp aan Palestijnse kinderen voorop.

Het Internationaal Strafhof ligt in Den Haag op de kruising van de Maanweg en de Regulusweg, enkele minuten lopen vanaf station Voorburg. De organisatie van Cycling4Gaza houdt volgers via hun Facebook pagina op de hoogte van de vorderingen.

(Via de website 9292.nl kun je je reis naar het Internationaal Strafhof , tussen de NS-stations den Haag centraal en Voorburg,  plannen.)

Honderd fietsers voor Gaza!

Alternatief is om je al om 14.00 uur in Gouda bij Cycling4Gaza aan te sluiten, en om gezamenlijk de laatste 25 kilometer naar het Strafhof te fietsen. Het verzamelpunt, station Gouda, is eenvoudig te bereiken. Wie ooit droomde van een langgerekte Palestina-optocht door het Nederlandse landschap, krijgt nu een unieke kans.

Vijftig fietsers uit alle windstreken kwamen naar Nederland om samen naar het Strafhof te fietsen. Een verdubbeling van dat aantal zou niet alleen een zichtbaar teken van waardering zijn, maar vóór alles een geweldig statement ten bate van rechtvaardigheid voor de Palestijnen in Gaza. Vandaar onze oproep: Honderd fietsers voor Gaza!

Tot zondag, in Gouda of Den Haag.

 

BDS Nederland op Twitter