13 October 2016

SRP: Ontmoeting met Palestijnse jongeren uit de West Bank

Op zaterdag 15 oktober bezoeken veertien Palestijnse jongeren van het Refugee Youth Forum Amsterdam om hun verhalen te delen en connecties op te bouwen met de Nederlandse solidariteitsbeweging. Het bezoek is onderdeel van een Europese tour door Spanje, België en Nederland.

Het Refugee Youth Forum richt zich op jeugdvluchtelingen in vluchtelingengemeenschappen, met een focus op onderwijs, training en het ontwikkelen van vaardigheden. Door te investeren in jeugdvluchtelingen en hen te onderwijzen en hen uit te rusten, gelooft het RYF dat deelnemers hun volledige potentieel behalen en een actieve rol kunnen spelen in hun gemeenschappen.

Het Refugee Youth Forum is een initiatief van het Lajee Center in Aida vluchtelingenkamp, vlakbij Bethlehem. Lajee is een community-based grassroots creatief cultureel centrum. Hun doel is om nieuwe generaties Palestijnen te voorzien van culturele, leerzame, sociale en ontwikkelings mogelijkheden terwijl zij doorgaan met hun strijd voor gerechtigheid en rechten voor Palestina en alle Palestijnen.

Er zal ook een foto expositie zijn die het dagelijks leven in bezet Palestina weergeeft, gecureerd door de het Refugee Youth Forum.

Locatie: De Verrekijker, campus Vrije Universiteit Amsterdam
Tijd: 18:00 uur
Entree: op donatiebasis
Georganiseerd door: Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina – SRP – VU & Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina – UvA/HvA

BDS Nederland op Twitter