22 April 2015

Stemmen uit de Gevangenis

 

Medeplichtigheid van bedrijven bij het Israëlische gevangenissysteem

De publicatie van dit dossier op 17 april 2015 viel samen met de jaarlijkse Dag van Solidariteit met Palestijnse gevangenen. Het beschrijft de herinneringen aan de pijn, het lijden maar ook de veerkracht van Palestijnen die door Israël gevangen zijn gezet.

Corporate Watch (een non-profit journalistieke organisatie) bezocht in 2013 de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook en hield daar interviews met vrijgelaten gevangenen over hun ervaringen. De 11 verhalen geven een beeld van de overlevingsstrijd van Palestijnse gevangenen.

De verhalen zijn in dit dossier gebundeld om lezers te motiveren tot zowel solidariteitsacties als acties tegen de bedrijven die profiteren van het leed van Palestijnse gevangenen.

Deel 1 van dit dossier is een bundeling van interviews met gevangenen uit de Gazastrook. Het tweede deel spitst zich toe op de Westelijke Jordaanoever. Het laatste deel bevat een overzicht van de bedrijven die goederen en diensten leveren die gebruikt worden bij het arresteren en gevangenhouden van Palestijnen en gaat in detail in op twee van de grootste bedrijven die zich hieraan schuldig maken: G4S en Hewlett Packard.

Wij dragen dit dossier op aan iedereen die nog steeds gevangen zit.

Het dossier kan hier worden gelezen of gedownload.

Bovenstaand bericht is gepubliceerd op de website van International Middle East Media Center.

(Vertaling:  Herma van den Brink)

BDS Nederland op Twitter