18 June 2015

Turkse arbeidersvereniging sluit zich aan bij verzet tegen stedenband

De Turkse arbeidersbeweging heeft vandaag een brief aan het Amsterdamse college van burgemeester en wethouders gestuurd waarin ze verzoeken af te zien van de voorgenomen stedenband met Tel Aviv, omdat dit de onrust en spanningen onder de Turkse gemeenschap in Amsterdam zal doen toenemen.

Hieronder de brief van de Turkse arbeidersbeweging:

Amsterdam.  18-06-2015

Geachte Burgemeester en Wethouders,

De Turkse arbeidersbeweging HTIB heeft via de media vernomen van de plannen van het College van B & W om een stedenband aan te gaan met Tel Aviv.

HTIB vindt dit een slechte zaak en roept daarom het College op hiervan af te zien.De structurele schending van de mensenrechten van Palestijnen door de Israëlische regering en het niet uitvoeren van vele VN resoluties zouden voor het College een reden moeten zijn om af te zien van een stedenband met Tel Aviv, een stedenband die onrust en spanningen onder de Turkse gemeenschap in Amsterdam zal doen toenemen.

Amsterdam heeft als stad al met meer dan genoeg problemen te kampen. Door het importeren van spanningen uit het Midden Oosten worden deze problemen alleen maar verergerd. HTIB verwacht dan ook van de gemeente dat zij geen stappen onderneemt die spanningen en polarisatie in de stad doen toenemen, maar zich concentreert op het bestrijden van de reeds bestaande problemen zoals racisme, discriminatie, islamofobie en antisemitisme.

Met vriendelijke groet,r>

Voorzitter HTIB

BDS Nederland op Twitter