28 March 2014

Herdenkingsbijeenkomst Palestijnse Dag van het Land

ZONDAG 30 MAART 14.00 – 17.00 UUR IN VLAARDINGEN
Met Knessetlid dr Ahmad Tibi

Achtendertig jaar geleden werden in Galilea zes Palestijnen bij een vreedzame demonstratie tegen landonteigeningen doodgeschoten door het Israelische leger. Jaarlijks herdenken Palestijnen over de hele wereld deze schanddaad, maar staan ze ook stil bij de voortdurende landroof; zowel binnen de grenzen van 1948 als in de bezette gebieden van 1967.

Zondag 30 maart 2014 organiseert de Palestijnse Gemeenschap in Nederland, samen met het Al Awda netwerk, de Palestijnse Vrouwen Unie, PPMS en het Palestina Komitee Rotterdam, een bijeenkomst in het Vlaardingse wijkcentrum Holy. Met Palestijnse muziek, een tentoonstelling en een heel speciale gast.

Dr. Ahmad Tibi is sinds 1999 lid van het Israelische parlement voor de Ta’al partij – de Arabische beweging voor verandering- en fungeert nu als één van de parlementaire ondervoorzitters. Jarenlang was hij ook politiek adviseur van president Arafat. Dr. Tibi is voorstander van een twee staten oplossing, maar een uitgesproken tegenstander van Israel als joodse staat. Hij strijdt voor een staat voor alle burgers, maar ook voor het recht op terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen. Op 30 maart zal hij vooral spreken over twee thema’s: de vredesonderhandelingen en Israel als joodse staat.

De spreektaal is Engels. De toegang is gratis.
U bent van harte welkom op 30 maart van 14 tot 17 uur in Wijkcentrum Holy, Aristide Briandring 30, 3137 DB, Vlaardingen.

BDS Nederland op Twitter