28 March 2016

Uitstekend initiatief studenten Erasmus Universiteit Rotterdam

Aanstaande vrijdag, 1 april, organiseert ‘Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina – Rotterdam’ een paneldiscussie rond de vraag: ‘Wat kunnen wij als Rotterdamse jongeren en studenten doen om een concrete bijdrage te leveren aan de bevrijding van Palestina?’

Het doel van de bijeenkomst is om Rotterdammers te informeren over het nut van een Academische Boycot, om vervolgens te bespreken hoe zo’n boycot in de praktijk kan worden gebracht.

Er zijn drie gastsprekers:

Jeff Handmaker, academicus en expert op het gebied van mensenrechten. Hij zal ingaan op de mensenrechtenschendingen door Israël, de geschiedenis van de BDS (Boycot, Desinvestering, Sancties) beweging en het nut van een Academische Boycot.

Thomas Hofland, student politicologie aan de VU en voorzitter van de SRP afdeling aan deze universiteit. Hij zal spreken over de ervaringen bij de VU in het afgelopen jaar en wat studenten in Rotterdam daaraan kunnen hebben.

Bob Scholte, student sociologie aan de Erasmus Universiteit. Deze spreker zal ingaan op de banden tussen de Erasmus Universiteit Rotterdam en Israël en welke concrete stappen wij als Rotterdamse jongeren en studenten kunnen ondernemen om een Academische Boycot te organiseren.

De avond is voor zowel studenten als niet-studenten. Locatie: Gaffelstraat 61- b, Rotterdam.

Wanneer: Vrijdag 1 april, 19.30 uur. Vanaf 19:00 inloop.

Zie ook: https://www.facebook.com/Studenten-voor-Rechtvaardigheid-in-Palestina-Rotterdam-556274951220524/

 

 

BDS Nederland op Twitter