4 February 2016

Vandaag: Protestactie tegen ‘smart cities’; minister Kamp neemt brief in ontvangst

In Den Haag is vandaag intensief geprotesteerd tegen het “slimme steden”-evenement voor Nederlandse en Israëlische bedrijven (zie hieronder, op de site). De actie begon vanmorgen om 9.00 uur voor het Marriott hotel. Een overzichtelijke groep mensen had zich met borden en vlaggen voor het hotel geposteerd. DocP had in een brief de bezwaren neergelegd.

Met name de deelname door bedrijven die banden hebben met Israëlische veiligheidsdiensten en tevens betrokken zijn bij de bezetting en de illegale nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever, vinden wij onaanvaardbaar. Minister Kamp van Economische Zaken heeft onze brief met bezwaren in ontvangst genomen.

Om 13.00 uur ‘s middags vond de tweede actieronde plaats. Nu was er een groter aantal mensen aanwezig. Opvallend was dat omstanders en ook bezoekers van het evenement in een aantal gevallen met actievoerders in discussie gingen en belangstelling toonden voor het informatiemateriaal. De derde ronde van de actie vindt later in de middag plaats, vanaf 17.00 uur.

zie onze facebookpagina voor meer foto’s.

 

BDS Nederland op Twitter