5 November 2020

Webinar: Love Queer Cinema. Hate Apartheid.

Filmmakers steunen Palestijnse queers die oproepen tot boycot van TLVFest, het door de Israelische regering gesponsorde LGBT-filmfestival

12 november, 9.30 uur EST, 15.30 uur CET, 16.30 uur Palestina, 20.00 uur Delhi

Registreer van tevoren voor het webinar of doe mee via de Facebook-pagina van de Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) -beweging.

Meer dan 150 filmmakers die zich inzetten voor queer en transbevrijding hebben Queer Cinema for Palestine gelanceerd.

In antwoord op oproepen van Palestijnse queers, beloofden de filmmakers niet deel te nemen aan TLVFest, het door de Israelische regering gesponsorde LGBT-filmfestival, totdat Israel een einde maakt aan de onderdrukking van Palestijnen, zowel queer als niet-queer.

Het is een voorbeeld van het groeiende besef van onze onderling verbonden strijd voor de bevrijding van alle onderdrukte volkeren en gemeenschappen.

Ga op de openingsavond van TLVFest met ons in gesprek voor een discussie met queer filmmakers over het belang van deze belofte, hoe de extreemrechtse regering van Israel de LGBTQIA + -rechten gebruikt om haar schendingen van Palestijnse rechten te pinkwassen en de rol die boycots hebben gespeeld in bevrijdingsstrijd.

Ghadir Shafie is de mede-oprichter en directeur van Aswat – Palestinian Feminist Center for Sexual and Gender Freedoms. Ze is een feministische activiste die haar werk en activisme wijdt aan het bevorderen van genderrechtvaardigheid, pleit voor seksuele en gendervrijheden en het bevorderen van een beter begrip van – en toewijding aan – de kwestie Palestina onder wereldwijde homo’s. Aswat organiseert het Kooz Film Festival als onderdeel van het programma Art, Resistance and Social Change.

Elle Flanders is een filmmaker en fotograaf gevestigd in Toronto. Ze groeide op in Canada en Israël, heeft een opleiding in kritische theorie en beeldende kunsten en is een alumnus van het Whitney Museum Independent Study Program. Het werk van Vlaanderen is over de hele wereld vertoond en tentoongesteld.

John Greyson is een filmmaker, videokunstenaar, schrijver, activist en docent wiens producties op festivals over de hele wereld werden geprezen. Hij ontving in 2000 de Toronto Arts Award voor film / video en de Bell Award in Video Art in 2007. In 2009 trok hij zijn film Fig Trees uit TLVFest terug en zei: “om dit standpunt niet in te nemen is ondenkbaar, onmogelijk.”

Shohini Ghosh is professor aan het AJK Mass Communication Center, Jamia Millia Islamia, in New Delhi. Ze is de regisseur van Tales of the Nightfairies (2002), een film over de rechtenbeweging voor sekswerkers in Calcutta, en van de auteur Fire: A Queer Classic (2010). Ze is mede-oprichtster van Mediastorm Collective, India’s eerste volledig vrouwelijke documentaireproductiecollectief.

Syrus Marcus Ware is een Vanier Scholar, een beeldend kunstenaar, gemeenschapsactivist, onderzoeker, jeugdadvocaat en opvoeder. 12 jaar lang was hij de coördinator van het Art Gallery of Ontario Youth Programme. Syrus is momenteel een facilitator / ontwerper voor het Cultural Leaders Lab (Toronto Arts Council & The Banff Centre). Hij is de inaugurele artist-in-residence voor Daniels Spectrum (2016/2017). Syrus is ook een kernteamlid van Black Lives Matter Toronto.

Registreer van tevoren voor het webinar of doe mee via de Facebook-pagina van de Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) -beweging.

Bron: Queercinemaforpalestine

 

BDS Nederland op Twitter