29 April 2024

Maak een vuist tegen Booking.com – campagne update

Het bedrijf Booking.com maakt gebruik van vakantie-accommodaties in illegale nederzettingen in bezet Palestina, en profiteert daarmee direct van de Israëlische bezetting en de dagelijkse ontwrichting van Palestijnse levens.

Booking.com staat zelfs vermeld in de VN Database van bedrijven die een sterke negatieve impact hebben op de mensenrechten van Palestijnen in de bezette Palestijnse gebieden.

Van de vier grote toerismebedrijven is Booking.com, aldus een onderzoek van Amnesty International, de belangrijkste exploitant van accommodaties in de illegale nederzettingen. Onze hoofdstad Amsterdam biedt plaats aan Booking.com voor hun hoofdkantoor.

Na acties in 2019 en 2021 hebben wij in maart het startsein gegeven voor de B.honest campagne samen met XR Justice Now en de Workers for Palestine.

Na de demonstratie in maart waar werknemers van Booking.com zich bij aansloten, deden we afgelopen week een projectie op het hoofdkantoor van Booking.com in Amsterdam.

 

Plant een Olijfboom sluit bij ons aan voor de volgende actie op 8 mei in de vorm van een herdenking van de al ruim 14.700 kinderen die zijn vermoord in Gaza. Hun namen zullen worden voorgelezen op het plein voor het hoofdkantoor van Booking.com en er zullen 14.700 paar kinderenschoenen worden neergezet. Wilt u daarbij helpen? Meld u hier aan: 8 mei herdenkingsprotest in Amsterdam — Plant een Olijfboom

BDS Nederland op Twitter